Toolbox: geïntegreerde leerlingenbegeleiding

Samenvatting

Het realiseren van inclusief onderwijs dat tegemoet komt aan de onderwijsbehoeften van alle leerlingen vraagt een krachtig beleid op leerlingenbegeleiding. Wil je samen met je collega’s het beleid op leerlingenbegeleiding in jouw school verder ontwikkelen? Dan is deze toolbox iets voor jou!

Met deze toolbox krijg je een dubbel cadeau: inzichten en werkvormen. De kernfeiten van vier jaar onderzoek geven je nieuwe inzichten over inclusief onderwijs. Op basis daarvan analyseer je via concrete werkvormen het beleid op leerlingenbegeleiding in je eigen school. Dat doe je alleen of samen met je collega’s. De interactieve spellen maken meteen sterke punten en werkpunten zichtbaar. Tegelijk krijg je een beter zicht op je eigen rol en functioneren. Het resultaat? Concrete actiepunten voor meer en betere leerlingenbegeleiding in jouw school!

Voor wie?
Voor directies en schoolteams basis- en secundair onderwijs, en iedereen die scholen wil ondersteunen bij de ontwikkeling van hun beleid op leerlingenbegeleiding.

Inhoud van de toolbox?
6 thematische factsheets, spinnenwebbordspel, doelmatigheidskwartet, inclusiedixit

Prijs?
€70 per doos (inclusief €15 verzendkosten)

De toolbox werd geproduceerd in beperkte oplage. Bestellen kan nog, zolang de voorraad strekt. Stuur hiervoor een mail naar Karen.Boven@uantwerpen.be

Geschreven op

februari 2020

Auteur

OL1.4

Referentie

2020.OL1.4

Download